Nu jä-lar!

Efter min totala kollaps efter samtalet med Försäkringskassan har det blivit bättre. Den kvinnan gjorde mig så arg, ledsen och flyg förbannad helt ärligt så de senaste dagarna har jag ägnat åt att försöka vara effektiv. Ja, jag vet – att bli mer effektiv är inte det ultimata för mig men nu handlade det om att härska eller härskas.

Så, de senaste dagarna har jag sökt flera jobb. Jag har bett mina vänner om tips och råd och vilken fantastisk uppslutning ❤ Både jag och min Sambo är rörda.

Jag ringde också nyss till min dr för att få reda ut vad som egentligen hade sagts mellan henne och Försäkringskassekvinnan. Min dr berättar då att hon kort har berättat min bakgrund och anledningar till att jag är rädd för att gå tillbaka till jobb som förskollärare.
Hon berättar vidare att FK-kvinnan varit insinuerande; antytt saker om mig och min dr vilket ledde till att min dr blev mer och mer arg och uppretad.
När jag så berättar vad FK-kvinnan sagt till mig fullkomligt exploderar min dr i telefonen; ”Hur har hon mage att kalla en person med utmattningssyndrom för ineffektiv? Jag har aldrig hört på maken. Och att hon inte tar något eget ansvar i att vi försökt få tag på henne sedan januari och att hon dessutom nekat till möten med din arbetsterapeut!”. Jag fick efter en stund lugna min dr och VÄLDIGT skönt att höra att hon är på min sida. Jag förklarade också att FK-kvinnan hela tiden pratat om att jag är deprimerad varpå min dr utbrister ”så hon kan alltså inte ens skilja på utmattningssyndrom och utmattningsdepression?!?”.

Vi pratade vidare om allt i alla fall och enades till slut om att hon nu sänker min sjukskrivning till 50%. Jag ska alltså vara tillgänglig 50% för arbete… Jag pratade nyss med en god vän som sa ”men bara det inte blir mer stress för dig… och nu får du ännu lägre från f-kassan”. Jag förstår det. Men, om jag ska söka arbeten nu måste jag kunna erbjuda mig mer också… Det känns så.

Väldigt ofta får jag känslan av att mitt liv styrs av andra. Jag känner mig absolut inte frisk men jag måste erbjuda mig på arbetsmarknaden. En dag ska jag styra mitt liv.

Sedan ska jag bli härskare och sända en svärm med gräshoppor på FK-kvinnan. Typ.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s