Sjukgymnast och vänsexa

Jag har bestämt mig för att leta upp en annan sjukgymnast. Det tar emot (som så mycket annat nuförtiden).
Fick nog häromdagen; den sjukgymnast jag haft sedan min tid på rehab har inte skött sitt uppdrag. Jag tittade i min kalender och sammanlagt har vi träffats tre gånger. Dessa gånger har han alltid sagt ”Hur var det nu vi sa med dig..?”. Mao, jag har upplevt att han inte har riktig koll på mig eller mina diagnoser. Han har också dubbelbokat mig (jag har åkt till ett möte bara för att mötas av svaret ”oj, jag har en annan patient nu”) och han har ringt mig ibland för att fråga vilka tider vi har inbokade. Så jag fick nog.
Min kropp värker, höger knät trasslar massor och även vänster – jag behöver hjälp. Har försökt få tag på sjukgymnast men det är inte det lättaste, det är kötider överallt. Dessutom måste jag ha en sjukgymnast som har högkostnadsskydd, jag kan inte betala för behandling. Men jag har lagt ut en efterlysning på Facebook och jag har vänner som jag tror kommer att ge bra förslag. Hoppas jag i alla fall 🙂

Pratade och bollade med Sambon. För dig som läser detta kanske du tänker ”men det är väl bara att byta?” – men det är inte så enkelt. Jag har flera diagnoser; reumatism, skador i och runt knät samt utmattningssyndrom och de samverkar inte direkt :-/ Jag har de senaste åren träffat så många professionella som alla har en lösning och ett ”rätt sätt för mig” – sjukgymnaster som läkare. Det blir till slut stopp på lusten att ännu en gång berätta sin historia.
Jag funderade också hur jag skulle göra med den sjukgymnast jag är inskriven hos just nu, på något sätt ville jag återkoppla. Så jag skrev ett mail till enhetschefen där sjukgymnasten arbetar vari jag förklarade att han (sjukgymnasten) är hur charmig och rolig som helst men att jag hade önskat ett mer professionellt bemötande. Sen fick jag dåligt samvete för att jag klagade.

I övrigt är det massor nu. Häromnatten hade jag en vakennatt på grund av allt som snurrar. Kören har konsert 4 juni och den övar vi/massor inför just nu. Dessutom försöker jag få ihop och upp mitt liv på banan igen. Jag får ofta höra av bekanta som arbetar att ”de har så mycket att göra/det är så stressigt” – men tro mig, att vara långtidssjukskriven är ingen ledighet. Jag har fullt program varje dag med saker som ska göras. Nästa vecka är det rätt galet med många olika möten etc, ser inte fram emot den.

I lördags hade vi vänsexa för en god vän. Hur roligt som helst men också hur uttröttande som helst. Jag tror att alla som var inblandade på något sätt ringde mig på fredag kväll / lördags morgon (för att inte tala om alla mess och mail).  Även om saker jag redan trodde var ordnade av någon annan. Och det är skitsvårt att säga ”nej, men det här skulle — ta hand om, du får kolla med den” även om jag förstår att jag måste bli bättre på att sätta gränser för min egen skull. Men jag kan också välja att se det som att folk tror/vet att jag har koll – men det triggar också mitt kontrollbehov. Well, nu ska jag inte vara inblandad i någon mer vänsexa på ett tag 😀
Under själva vänsexan blev det också mycket promenerande, lite bowling (även om jag försökte att inte böja mig så mycket) och dessutom olyckor där folk gick in i mig eller puttade till mig (varje rörelse/putt som jag inte är beredd på och kan parera gör svinjävlaont helt ärligt) Inte en bra dag för ett skadat knä…  Men på alla andra sätt var det en fantastisk dag med en lycklig brudgum i stålmanskläder, solsken och glada vänner. Jag tycker verkligen, verkligen om mina vänner och allt det här bra väger tyngre än ett surt knä.

Nu lockar solen samtidigt som jag poppar alla bidrag till finalen i ESC imorgon kväll 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s