Att bli stressad av stressrehabilitering…

Nu har jag varit vid smärt- och stresscenter i några veckor. Jag deltar i en utmattningsgrupp och en mindfulnessgrupp, utöver detta träffar jag sjukgymnast, psykolog och arbetsterapeut. Dessutom ”ska” jag delta i olika föreläsningar.
Jag är helt slut. Det spelar ingen roll att jag ”vet” att detta är bra för mig, det tär på mina små krafter.

Och det är bra grupper; jag känner redan en trygghet i utmattningsgruppen och jag litar på de människor jag är tillsammans med. Det är en sak att berätta vad vi gör (utan att hänga ut någon) men för andra att förstå… – det här kan bara förstås helt av någon annan som deltar.
Varje session har ett tema och utifrån det analyserar vi oss själva, omgivningen och bollar tankar och försöker tänka annorlunda. Ledarna introducerar nya sätt att tänka och är noga med att aldrig säga att vi gör eller har gjort ”fel”. Men det behövs inte – vi tänker det själva.
Vi berättar.
Vi lyssnar.
Vi ler igenkännande med sneda leenden och sorgsna ögon.
Vi gråter.

Våra gruppledare sa vid första tillfället ”ni kommer att må sämre under en period” och det stämmer. Jag är liksom helt orkeslös men försöker ta mig till varje inbokat möte. Och det är många – denna vecka har jag varit till stresscentret varje dag. Ska dit senare idag också men ska då prata med dem och se om jag kan flytta fram morgondagens möten.

FÖR, på lördag är det dags för konsert med min kör och det ska jag också hitta energi till. OCH efter konserterna är jag bjuden på 40årsfest hos en vän. Jag vill jättegärna gå men jag förstår att jag måste se hur jag mår efter konserterna…

Så vad är bra just nu? Ganska mycket – stresscentret är bra även om jag aldrig hade förstått hur mycket det skulle ta på krafterna.
Att jag/vi har fina adventsstjärnor är också bra. Och julmusik är bra.

Men jag längtar efter snö!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s