Energi in och ut

Jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken att jag enligt min läkare är arbetssökande. Jag har skickat så många blanketter och intyg till olika instanser för att försöka få hjälp och, framför allt, att försöka få rätt papper till A-kassan. Japp, samma A-kassa som redan sagt att jag inte kommer att få några pengar men som ändå vill ha in alla mina papper eftersom jag är arbetssökande.

Jag har flera gånger fått frågan ”men har du inte bytt läkare?”. Nej, sluta fråga detta nu. Min läkare har sjukskrivit mig till slutet av november. Det är ett beslut som inte upphävs hur som helst.
I oktober ska jag till stresskliniken – de kan inte heller riva upp hennes beslut.
Inga fler frågor nu om detta, om jag ”inte har bytt läkare”.

Sedan förra veckan är jag hos min bror. Han har tre barn och under en vecka är hans sambo bortrest. Och jag, duktig flicka som jag är och som dessutom fått höra ”du är ju ändå bara hemma”, sa att jag kunde komma till honom och hjälpa till. Dålig idé. Jag orkar inte.
Det är en konstig känsla att betrakta sig själv utifrån och krasst konstatera att ”nej, du orkar inte detta – men du gör det för andra”.

Knäna bråkar också. Jävla knän. Jag vill dansa. Att dessutom få kommentaren ”det blir ju lätt så med överviktiga; att de får problem med knäna menar jag…” den är för jävlig.
Jag vet att jag är överviktig. Och ja, visst spelar det in i min reumatiska sjukdom. Men, min sjukdom är en sån som sprider sig. Den annekterar nya områden. Den går aldrig tillbaka. Jag kommer aldrig att bli frisk från den. Men att tänka att mina knän ska må så här illa resten av livet, det är knäckande.
På fredag ska jag träffa en reumatolog igen (inte min ”vanliga” reumatolog – hon är sjukskriven). Får se vad som händer. Sambon har i alla fall lovat att han ska göra allt han kan för att försöka komma till sjukhuset (men vi vet båda att det kommer att bli svårt för honom då han har en körig period på jobbet).

Allt ovanstående tar så mycket energi, det dränerar mig. Jag blir ledsen och än tröttare.

Men jag har också fått energipåfyllning;
i lördags fick jag en förtida födelsedagspresent. En av mina kära vänner, J, skrev ett mail redan i augusti att jag skulle boka kvällen för henne och mig. Jag trodde ju att jag skulle vara här hos brorsan i en hel vecka men min Sambo sa ”du måste komma hem för detta” – för givetvis var han involverad. Så
Så jag åkte hem till Stockholm över helgen, gick till min mötesplats med J på lördagen och efter några glas bubbel befann jag mig plötsligt på Cirkus och ”Kristina från Duvemåla”!!! Underbart!!! Jag har sett den tidigare (två gånger!) och jag älskar den. Och som jag/vi grät. Hejdlöst fulgråtande. Jag blev så drabbad av allt som hände på scenen – men också de paralleller som går att dra till allt som händer i vår värld.
På onsdag åker jag hem från brorsan och på kvällen ska jag på Hamburger Börs och genrepet av ”Alcazar – disco defenders”. En annan vän, I, messade och frågade om jag ville hänga med. Känns väldigt, väldigt roligt.
Brorsan och brorsbarnen ger också en energi – även om det tar än mer kraft för mig att åka bort så här i flera dagar. Brorsfamiljen har också två katter; en stor och en liten på 14 veckor. Jag är JÄTTEALLERGISK mot katter men att känna den lilla spinnande kroppen i min famn skänker sånt lugn.
Och så Sambon. Min finaste Sambo med de varma händerna och det stora hjärtat.

Jag har också observerat en sak hos mig själv; jag har vågat säga ifrån mer gentemot vänner, bekanta och familj. Inte mycket men en hel del. Jag vet att flera anser att jag är ”grinig” och ”tvär” men det är en skön känsla att faktiskt säga nej ibland. Men J sa så här i lördags ”nu är du så stor och när du fyller år snart är det dags att sluta ta skit”.
Okej, jag övar mig.

Annonser

2 reaktioner på ”Energi in och ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s