Arbetsför? Snarare arbetsskör.

Nu är jag alltså inte sjukskriven på heltid längre. En läkare säger att jag mår bättre. Att jag mår bra av att börja jobba.
Sedan i torsdags har jag inte sovit ordentligt en enda natt. Jag har gråtit och skakat. Jag har bitit ihop för att kunna vara någorlunda ”vanlig” mot Sambon.

Men, jag ska till 25 % söka jobb. Sälja mig. Säga ”hej här är jag!”.

Jag har fortfarande inte fått något sjukintyg från läkaren. Det intyg jag behöver för att visa arbetsförmedlingen att jag ska arbeta till 25%. Det jag behöver för att skicka till försäkringskassan. Det jag behöver för att skicka in till mitt försäkringsbolag. Det  har hon inte skickat. Hon som log och sa ”nu behöver du rutiner”.

Har pratat med Lärarförbundet. Jag grät medan en snäll människa på deras medlemsservice försökte lotsa mig igenom vad jag måste göra idag.

Alltså M Å S T E göra idag. Jag som ska träna på att rensa bort måsten.

Jag gick in på Arbetsförmedlingens sida. Aktiverade min gamla profil. Skulle svara på frågan om jag vill ha arbetslöshetsunderstöd. Jag kryssade ”ja” och då kom en stor ruta upp som sa ”NU ANMÄLER DU DIG TILL JOBB ÖVER HELA SVERIGE”.
Då grät jag igen. Hejdlöst.

Jag ska också ta kontakt med min gamla arbetsgivare för att få olika intyg. Att ta kontakt med dem fick mig att lägga mig i sängen och gråta. Igen. Minnas förra hösten.

Jag förstår också att det är ett mystiskt att jag har två olika diagnoser som jag varit sjukskriven för det senaste året, reumatism och utmattningssyndrom. Det får folk att undra.

Just nu är det väldigt, väldigt lite som får mig att orka fortsätta. Att inte ge upp helt. Jag sitter i ett sånt jävla skruvstäd med pengarna – jag får än mindre pengar nu än tidigare. Enda sättet för mig är att anmäla mig till A-kassan. Och då måste jag aktivt söka jobb. Över hela Sverige. Och det orkar jag inte.

Vill bara stänga av. Gå undan. Men september är dessvärre fullproppad med saker för både mig och sambon. Inga lediga helger.

Men den leende doktorn sa ”nu mår du bättre”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s