Kallduschen

Träffade husläkaren idag (den nya, hemska). Jag hade laddat inför mötet för att INTE gråta hela mötet (vilket jag gjort massor senaste tiden – har haft sån låg period). Hon träffar mig i 15 minuter. Säger ”jag ser att du mår mycket bättre och det finns ingen anledning till att du ska vara sjukskriven på heltid. Du måste börja söka jobb och vilken arbetsmarknad du har!!!”

Jag tittade på henne. Förklarade att det här inte kändes bra. Hennes förklaring ”det gör det inte för någon när de fått vara hemma länge”.

Jag sa ”jag är inte redo – jag har inte fått behandla vad som hände vid min arbetsplats. Jag har bett om fler psykologtider men ingenting”. Hennes förklaring ”nej så är det ibland. Men det finns ingen anledning till att du ska vara hemma heltid”.

Jag har inte fått något sjukintyg med mig – ”jag skickar det på posten” sa hon. Jag har inte fått någon ny tid hos henne ”jag kallar dig” – men då blev jag förbannad och sa ”det gjorde du ju inte – jag fick ju ringa hit för att du hade glömt bort mig!”. Hennes svar ”jaha, oj”.

Jag berättade om mina problem att sova – hennes svar ”ja, men det blir nog bra när du får riktiga rutiner”. Är det här ett jävla skämt eller?

Tårarna strömmade när jag lämnade hennes kontor. Jag cyklade hem och nu vill jag bara skrika. Vad fan är det som händer? Hur kan en läkare vara så kort i tonen?
Jag förstår att jag måste börja jobba en dag. Men nu? ”Nu får du ta kontakt med arbetsförmedlingen och börja med A-kassa” sa hon med ett stort leende.

Jag har bett om ny läkare – jag får nej.
Jag har bett om fler tider med psykolog – jag får nej.
Men nu ska jag börja leta jobb.

Annonser

En reaktion på ”Kallduschen

  1. Men snälla nån, jag blir alldeles förtvivlad för din skull. Jag kan bara föreställa mig vilket utsatt och hjälplöst läge du känner att du befinner dig i just nu. Du får verkligen slåss ur underläge, och jag hoppas att det vänder snart. Att du får en läkare som lyssnar på dig, att du börjar må bättre, att du får sova och att du får känna dig lugn och harmonisk. Stor kram till dig min vän❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s