Så less

Det känns som om jag hänger i luften mellan olika instanser. Det frustrerar mig och jag känner mig arg, ledsen och irriterad. Jag har nu haft två dagar där jag ringt runt och sökt kontakt med dem som sagt att de ska kontakta mig;

  • min reumatolog. Jag skulle fått fler sprutor och en ordentlig undersökning av mina knän i slutet på juli. Hade till och med lyckats få min sambo att lova att följa med som stöd (och för att han också ska förstå vad det är det hela handlar om med min kropp). Besöket ställdes in med förklaring ”ändring i planeringen – vi kontaktar dig snart med ny tid”. Igår ringde jag dit och fick veta att min reumatolog också är sjuk; ”vi vet inte när hon kommer”. GAH – jag vet att det är en självisk reaktion men jag orkar inte med att de läkare jag litar på försvinner! Så, ingen ny tid bokad.
  • min husläkare är fortfarande sjukskriven efter sin trafikolycka. Hennes ersättare, som jag berättat om i tidigare inlägg, skulle kalla mig ”innan din sjukskrivning går ut”. Det har hon inte gjort och när jag kontaktar vårdcentralen där hon finns får jag svaret ”hon har visst missat att kalla dig, vi ska om vi kan hitta en tid till dig”. Jag bad även att få en ny doktor men det gick inte ”det är viktigt med kontinuitet”. Jotack. Och läkare som är professionella. Jag har iaf blivit inklämd på en tid nästa vecka innan sjukskrivning tar slut.
  • min sjukgymnast på reumatologen var bra. Jag förstod att hon INTE fått veta att jag skulle kallas dit men hon höll masken och gav goda råd via telefon. Framför allt ”var inte rädd men du måste förstå att hela din kropp påverkas av dina inflammationer. Inte bara dina knän utan vader, lår, rumpa och rygg. Så du måste ta det försiktigt men våga lita på din kropp. Och så ringer du mig om du behöver stöd men jag tror att du vet vilka övningar du måste jobba med”.
  • psykologen. Jag ber om fler tider. Han säger ”det finns inte”. Jag har inte heller råd att söka hjälp någon annanstans.
  • på stressmottagningens front intet nytt. Nada.

Just nu är jag bara less och irriterad. Tappar lusten till allt. Jag har inga pengar och jag går bara runt som ett stressat djur i en bur. Jag säger INTE att jag ska jobba 100 % men jag skulle kanske få …sortera papper några timmar per vecka. Bara få komma ut. Möta andra. Få en liten, liten, liten peng i fickan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s