Frågor/kommentarer du inte behöver ställa;

 1. ”Skönt att du får vara hemma – du kan ju göra allt det där man aldrig hinner!”
  Mitt problem är att jag hela tiden gör saker. Att jag måste vara duktig. Att mitt värde ligger i vad jag presterar. Inte i min kunskap att ta hand om mig själv och vila. En kommentar som denna triggar mig att jag måste hålla hemmet kliniskt rent och att det bevisligen hela tiden finns saker som måste åtgärdas.
 2. ”Hur länge tänker du vara sjukskriven då?”
  Jag vill inte vara sjukskriven, men jag är det för att jag är S J U K. Den som är sjuk ska inte jobba. Jag blir frisk någon dag. Men jag är inte hemma för att jag vill. Jag är hemma för att mitt  dåvarande jobb och alla krav som ska uppfyllas knäckte mig mentalt och fysiskt.
 3. ”Jag är också trött men då får man sova en annan gång!”
  Den som inte har sömnbesvär skall ICKE komma med klämkäcka fraser. Den som har sömnbesvär vill inget hellre än att få sova ”en annan gång” – men det går liksom inte. Sova dåligt någon gång ibland är en sak och hanterbart. Att ligga sömnlös till klockan 3, 4, 5 eller 6 – flera nätter i rad – är ett helvete.
 4. ”Men har du provat det här…?”
  Jag vet att denna kommentar är ställd med största välvilja och omtanke. Mitt råd är dock att du ställer den med försiktighet. Jag har personer i min närhet med olika diagnoser och jag lovar att de alla har provat på olika behandlingar i både pillerform och fysisk aktivitiet. Det är inte så att de, eller jag, bara stått som mähän och glott i en vägg. Vi försöker. Ibland mer, ibland mindre. Personligen har jag två diagnoser att kriga mot; utmattningssyndrom och min reumatiska sjukdom (som är en specialare) och jag lovar att jag gör allt för att hitta bästa hjälp. Men, det som fungerar för mig är obrukbart för någon annan – det är individuellt. Så det jag menar i denna långa utläggning är att kom gärna med tips, men ta det varligt hur de levereras.
 5. ”Men så stor mage du har – vilken månad är du i?”
  Sluta. Bara sluta. Du sårar mig. Du kränker mig. Du tar dig rättigheter att påpeka någon annans utseende. Du påvisar att den enda anledningen att jag får se ut som jag gör att jag måste vara gravid. Jag är inte gravid. Jag ser ut så här. Förlåt om det rubbar din värld.
Annonser

En reaktion på ”Frågor/kommentarer du inte behöver ställa;

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s