Tisdag

Just nu i tankarna;

  • konsert på lördag med kören. Nervös för hur jag ska hantera en hel dag med alla påfrestningar en konsert innebär
  • så tacksam för de som köpt biljett till konserterna. Jag har sån rampfeber att jag skakar; minns sällan de första numren på en konsert. Men, jag brukar leta någon ”lugn” person i publiken att titta på och sedan kör jag.
  • mitt trasslande högerknä. Oklart om det handlar om ”vanligt ledbandstrassel” eller om det är reumatiskt relaterat. På fredag ska jag träffa en dr på reumatologen för deras bedömning – hoppas att det ”bara” är ledbanden, orkar inte att min reumatiska sk*tsjukdom sprider sig mer och mer i kroppen.
  • ekonomin. Jag får en slant från Försäkringskassan – den slanten täcker inte ens mina vanliga räkningar. Sen är pengarna slut för mig och jag får leva på sambon. Jag kan inte gå ut och ta en spontanfika/bio/glass med mina vänner. Jag tar ut sparpengar för att kunna handla mat och sånt… Och innan någon hinner anmärka ”men var glad att du har en sambo – hur skulle det annars gå?” – jag är så tacksam att jag har en sambo och att han är den bäste.
    Två månader in i min sjukskrivning ringde ”min personliga handläggare” från F-kassan och pratade om vilken ”lysande arbetsmarknad” som väntar på mig och att ”det var dumt att jag sade upp mig från en tjänst för nu får du ju inte så stort ekonomiskt bidrag”. Jag blev så arg och ledsen för det hon sa; hade hon haft samma arbetsmiljö hade hon också sagt upp sig och skulle INTE längta tillbaka till någon liknade arbetsplats…
  • Sambon. Han och jag flyttade ihop samtidigt som jag började arbeta på min senaste arbetsplats. Och sen har inget varit sig likt. Istället för att njuta av att bo här med honom känns det som om han får stötta upp mig hela tiden.
  • ”Game of thrones”. Min bror har tjatat för att jag ska följa detta och nu har jag sett tre säsonger. Jisses så mycket död och intriger!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s