Utmanande insikt

Sedan jag blev sjukskriven i januari (eg sedan jag sade upp mig i december) har mitt liv handlat om att sortera vad jag vill ha / vill göra i mitt liv. Jag har behållit kören till exempel men försöker så gott som möjligt att hålla resten av min kalender tom. Inbokade aktiviteter, vilka de än är, blir ”måsten” och något att förhålla mig till genom att bli förväntansfull, orolig eller nervös.

Jag har länge insett att maj skulle bli en månad med många ”bokningar”. Alla helger utom en är inbokade och dessutom har jag aktiviteter på kvällar eller under dagtid (allt från psykolog till körrelaterade). Jag VET att det är roliga saker som kommer att ske men jag har upptäckt att jag inte mår så bra som jag vill.
De senaste dagarna märker jag att jag tappar bort saker igen, glömmer bort mycket samt att jag bara vill dra mig undan och vara ifred. Jag vill inte må så, jag ville verkligen att jag var på väg att bli frisk och stark och kry. Men, kroppen vill inte. Det är inte heller endast en mental blockering, även mina leder krånglar – mina knän värker och övriga leder knorrar (det är svårt att beskriva reumatisk värk med ord).

Vid datorn ligger ”kom-ihåg-listor” på vad jag har att göra. Jag blundar och flyttar undan dem. Jag orkar inte just nu. Och så blir det ett moment 22, jag gör ingenting och då får jag mer att göra senare och så gör jag ingenting….

Hmmm, en utmaning minst sagt. Och en insikt – jag är inte så frisk som jag vill vara.

En reaktion på ”Utmanande insikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s